Eet korting gerechten tot 35 miljoen maaltijden in twee weken

Diners hebben de Eat Out to Help Out-regeling in de eerste twee weken meer dan 35 miljoen keer gebruikt, blijkt uit de laatste cijfers van de schatkist.

De regeling biedt klanten in restaurants, pubs en cafés 50% korting op hun maaltijd tot een maximum van £ 10.

Het loopt elke maandag, dinsdag en woensdag in augustus om steun voor de horeca te stimuleren.

Bondskanselier Rishi Sunak zei dat het cijfer van 35 miljoen “gelijk staat aan meer dan de helft van de Britse deelname”.

Meer dan 85.000 restaurants hebben zich nu aangemeld voor Eat Out to Help Out. Volgens gegevens van de boekingssite Open Table heeft het restaurants geholpen om gemiddeld 27% voller te zijn dan tijdens de periode van maandag tot woensdag in augustus 2019.

De heer Sunak zei: “Met ten minste 35 miljoen maaltijden die alleen al in de eerste twee weken worden geserveerd, is dat het equivalent van meer dan de helft van het VK die deelneemt en lokale banen in de horeca ondersteunt.

“Om beter terug te bouwen, moeten we zoveel mogelijk banen beschermen. Daarom dring ik er bij alle geregistreerde bedrijven op aan hier het beste van te maken door vandaag terug te vorderen – het is gratis, eenvoudig en wordt binnen vijf werkdagen uitbetaald.”

De regering heeft £ 500 miljoen gereserveerd om de regeling te financieren. Ongeveer 80% van de horecabedrijven stopte met handelen in april en 1,4 miljoen arbeiders werden verlof – het hoogste percentage van alle sectoren – volgens gegevens van de overheid.

‘Uit eten’-regeling 10,5 miljoen keer gebruikt in de eerste week
Hoe kan ik deze week 50% korting krijgen op een maaltijd?

“Het Eat Out to Help Out-programma was echt fantastisch”, zegt Stephen Wall, algemeen directeur en medeoprichter van restaurantketen Pho. “Het is zo leuk om onze restaurants weer vol tevreden personeel en klanten te zien.

“Het heeft zeker onze eerste weekcijfers geprofiteerd en lijkt het Britse publiek te hebben aangemoedigd om veilig uit eten te gaan, aangezien onze restaurants vollopen en ook het hele weekend druk blijven.”

Er zijn geen vouchers nodig, waarbij de deelnemende instelling gewoon 50% van de rekening aftrekt, tot maximaal £ 10 per persoon, en het geld terugvordert bij de schatkist.

De korting geldt echter alleen voor eten en frisdrank dat ter plaatse wordt gegeten en is niet van toepassing op afhaalrestaurants.

Er is geen limiet aan het aantal keren dat de korting in augustus kan worden gebruikt, of voor hoeveel mensen, inclusief kinderen.

.