Echte ‘Wolf of Wall Street’ biedt investeerders knowhow

Dit klinkt misschien als de plot van een slechte Hollywood-film: een criminele effectenmakelaar deelt levenslessen met nieuwkomers die net het bedrijf betreden.

Het is eigenlijk het echte leven.

Jordan Belfort, de man wiens opkomst en ondergang in de financiële wereld de inspiratiebron was voor de film “The Wolf of Wall Street”, heeft zich aangemeld als coach op de Amerikaanse investeringsadvieswebsite RagingBull.

De site – die zelf kritiek heeft gekregen over zijn marketingtactieken – is gericht op amateurinvesteerders en is populair geworden temidden van een hausse aan amateurinvesteringen.

“We dachten dat het gunstig zou zijn voor de rookies om van zijn ervaringen te leren om op de lange termijn meer succesvolle handelaren te worden”, zei CEO Jeff Bishop in een persbericht waarin hij de aanbiedingen van de “beruchte” voormalige investeerder aankondigde.

Wie is Jordan Belfort?

De heer Belfort verdiende in de jaren tachtig en negentig zijn fortuin als effectenmakelaar in New York en werkte aan grote deals, zoals de openbare notering van het schoenenbedrijf Steve Madden.

In 1999 pleitte hij schuldig aan fraude na het manipuleren van aandelenkoersen en het bedriegen van investeerders van ongeveer $ 200 miljoen (£ 150 miljoen). Hij bracht later 22 maanden in de gevangenis door voor zijn misdaden en werd uitgesloten van de industrie.

Real Wolf of Wall Street klaagt filmstudio aan voor $ 300 miljoen
Handelen: ‘Ik wist niet dat ik zo snel geld zou verliezen’

De heer Belfort heeft zichzelf sindsdien opnieuw uitgevonden als coach, inspirerende spreker en auteur, wiens memoires “The Wolf of Wall Street” werd omgezet in een film van Martin Scorsese met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol.

In de aankondiging van RagingBull zei de heer Belfort dat investeerders “mijn lessen moeten benutten en leren wat ze kunnen vermijden en, nog belangrijker, hoe ze kansen kunnen benutten”.

Zijn sessies zullen inzicht bieden in onderwerpen als “wat er nodig is om een ​​handelaar te zijn” en “hoe je kunt leren van je fouten”.

‘Leer van je fouten’

“Hij zal geen advies geven over specifieke aandelen, bedrijven of investeringsstrategieën”, zei het bedrijf.

RagingBull, dat in 2011 werd gelanceerd en zichzelf omschrijft als een “onderwijs” -bedrijf, staat niet onder toezicht van financiële toezichthouders die toezicht houden op beleggingsondernemingen.

Naast gratis inhoud, waaronder het materiaal van de heer Belfort, rekent het een aantal van zijn diensten aan, met jaarlijkse kosten van $ 49 tot $ 2.000. Het bedrijf zei dat het miljoenen e-mailabonnees heeft en dat meer dan 120.000 mensen hebben betaald voor zijn handelsdiensten.

De heer Belfort was eerder te gast op de podcasts van het bedrijf. De heer Bishop zei dat de voormalige handelaar “had aangegeven dat hij het gevoel had dat hij veel wijsheid had om te delen uit zijn vorige levenservaringen. We hebben een manier gevonden om hem dat platform gratis te geven voor iedereen die van hem wil leren.”

“Het is een overwinning voor onze leden om een ​​kijkje te nemen in de geest van een man die uitgroeide tot een bedrijf tot duizenden handelaars, werd veroordeeld en vervolgens opnieuw zijn laatste ondernemingen opbouwde”, zei hij.

RagingBull is met tientallen klachten ontvangen bij het Better Business Bureau, een site voor consumentenwaakhonden, waarin om restitutie wordt gevraagd.

Er zijn ook enkele ongunstige beoordelingen van de site op consumentenwebsites zoals Trustpilot, met klachten over de kwaliteit van het advies en de moeilijkheid om je uit te schrijven voor de dienst.

Er zijn echter ook enkele positieve recensies van enkele van de services.

RagingBull zei dat het veel van de klachten heeft opgelost, die het toeschreef aan het feit dat het niet voorbereid was op een sterke stijging van de belangstelling naarmate het aantal amateurhandelaren toenam tijdens de sluitingen.

‘Covid heeft ons verrast’, zei meneer Bishop. “We hebben ons aangepast aan deze vraag, hebben 20 extra medewerkers aangenomen in het ondersteuningsteam en hebben sindsdien bijna alle BBB-klachten opgelost.”

Hij verdedigde ook het investeringsrecord van het bedrijf.

“Bij RagingBull geven we volledige toegang tot onze transacties, goed en slecht. Als een lid maar een week bij ons doorbrengt, zien ze misschien alleen slechte transacties. Blijf een tijdje bij ons en meet het succes van een handelaar in een jaar, niet binnen een week of een dag, ‘zei hij.

.