‘De therapie van mijn dochter kost £ 5.490 per maand’

My Money is een serie waarin wordt gekeken hoe mensen hun geld uitgeven – en de soms moeilijke beslissingen die ze moeten nemen. Hier neemt Matt uit Singapore ons een week van zijn leven door tijdens de coronavirus pandemie.

Matt is 39 en woont al 11 jaar in Singapore. Hij werkt voor een van de grote technologiebedrijven als cybersecurity-adviseur. Zijn vrouw Imelda werkt in de IT voor een groot farmaceutisch bedrijf.

Matt en Imelda hebben een dochter genaamd Alex, die vier is en speciale behoeften heeft. Ze huren een appartement met drie slaapkamers in River Valley, centraal Singapore.

Over naar Matt …

Singapore verplicht werk-van-huis of “telewerken” zoveel mogelijk vanwege Covid-19 en vandaag waren back-to-back-vergaderingen voor mij, dus ik verliet mijn slaapkamer niet zo vaak als mijn werkruimte aan het einde van mijn bed. Mijn vrouw werkt ook vanuit huis en haar werkruimte bevindt zich in de woon / eetkamer.

Aan het eind van de dag hadden we kiprijst (een nietje uit Singapore).

Verbazingwekkend genoeg is er vandaag $ 0 uitgegeven!

Mijn geld

Meer blogs uit de My Money Series van de BBC:

VK: ‘Ik vraag me af of mijn portemonnee of lichaam zal herstellen?’
Zweden: ‘Mijn huis ziet er gelukkig uit’
Zuid-Afrika: ‘Ik ben een sukkel voor een promosticker’
VS: ‘Onze alternatieve quarantainevakantie’
Canada: ‘Met liefde aan mijn zijde kan ik vandaag doorkomen’

We zijn op zoek naar meer mensen om te delen waar ze hun geld aan uitgeven. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een e-mail naar my.money@bbc.co.uk of neem contact op via onze My Money (World) Facebook-groep, of als je in het VK woont, word dan lid van onze My Money (UK) Facebook-groep en we proberen contact met u op te nemen.

Nog een dag van hetzelfde … thuiswerken. Ik was vanmorgen om 05:00 op, deels omdat ik de opname van Man Utd vs Southampton wilde zien, maar ook omdat ik wat documenten moest lezen en updates moest voorbereiden voordat de dag begon.

Ik zou vandaag smoothies maken voor de lunch als onderdeel van onze gezonde week, we hadden de ingrediënten al in het weekend gekocht, maar besloten in plaats daarvan te gaan lunchen. Mijn vrouw en ik gingen naar Kurry Korner in River Valley, een van onze favoriete Indiase restaurants. We hadden de vegetarische lunchset, in totaal Singapore $ 17,60 (£ 9,86) voor ons twee.

Hoewel we uit eten waren, oefenden we veilige afstand in het restaurant en verwijderden we alleen onze maskers om te eten en te drinken. Dit is de norm in Singapore en we ondersteunen deze praktijk zeer.

Nadat ik het restaurant had verlaten, liep ik naar huis en pakte twee koffie en een worstbroodje om te delen als middagsnack, een totaal van Singapore $ 19,26.

Conferentiegesprekken tot het einde van de dag, gevolgd door een huisgemaakt diner met herderstaart, onze avondwandeling en daarna rust voor de nacht.

Totale uitgaven: Singapore $ 36,86 (£ 20,66)

Mijn vrouw was in de stemming om vanmorgen ontbijt te bestellen, dus bestelden we bij Fun Toast om de dag te beginnen. Een sardientoost, warme koffie en een mee siam zetten ons terug Singapore $ 15,29 inclusief de Singapore $ 4,99 levering van Food Panda.

Ik had een rustige ochtend en moest even nadenken, zodat ik meer dan een uur door de buurt kon lopen. Ik loop graag door onze buurt omdat we aan de rand van een buitenwijk van huizen wonen die tot tientallen miljoenen dollars worden gewaardeerd. We zullen ze nooit betalen, maar leuk om naar te kijken!

Nog een middag vol vergaderingen en mijn dochter meenemen naar haar logopedische sessie. Omdat er hier geen NHS voor ons is, zijn we geen inwoners van Singapore met een door de overheid gesteunde medische spaarregeling, de rekening wel Singapore $ 190 voor een uur met een privétherapeut. We zien waarde in de logopedie van Alex, maar twee van deze sessies per week tellen al snel op!

We hebben vanavond een huisgemaakt diner, dus dat is vandaag niet aan de orde, maar het is binnenkort mijn moeders verjaardag, dus ik zet over £ 150 aan mijn zus om te besteden aan de B & Q-vouchers die we kopen voor een aantal verbeteringen aan het huis.

Totale uitgaven: Singapore $ 205,29 (£ 115,06) + £ 150

Ik ben vandaag weer vroeg begonnen met werken en we hadden een teamvergadering om enkele veranderingen in het team aan te kondigen.

Imelda kocht koffie en croissants bij de plaatselijke coffeeshop omdat ze een wandeling nodig had (Singapore $ 10). Het feit dat onze koffiemachine nog steeds aan reparatie toe is, begint te zien!

We bestellen “Impossible Kebabs” bij Singapore $ 22,59 voor twee (inclusief de Singapore $ 4,99 bezorgkosten) van Food Panda, maar aangezien ze onze bestelling verkeerd krijgen en ons kip kebab sturen, geeft Food Panda ons het geld terug!

‘S Middags neem ik Alex mee naar logopedie (een andere Singapore $ 190) en breng de tijd door die ik wacht, gewoon lopend en telefonerend.

Voor het diner vanavond heeft onze helper pizza’s gemaakt! Sommigen worden tot morgen bewaard.

‘S Avonds besluiten we bubble tea te bestellen (Singapore $ 6 voor twee, plus de Singapore $ 4,99 bezorgkosten – Singapore 10,99 totaal) en breng wat tijd door met het kijken naar Britse tv-programma’s. Het is misschien leeftijd, maar we kijken graag naar Doc Martin, Rosemary and Thyme, Blackadder en Poirot. Werk ons ​​een weg door alle re-runs! Omdat het de bedoeling is dat we thuis blijven (Covid-19), kijken we veel meer tv en ik denk in deze tijd behoorlijk veel aan het VK.

Totale uitgaven: Singapore $ 210,99 (£ 118,26)

Weer een dag, weer een ochtend werken in de slaapkamer. Elke dag lijkt de laatste, maar het is tenminste vrijdag. Imelda gaat uit voor croissants en koffie (Singapore $ 10) omdat ik me nogal down voel over de veranderingen op het werk. Toch haal ik de ochtend door en neem ik wat salade voor de lunch en een stiekem stukje pizza van gisteravond! Ok, dus de laatste twee plakjes … Ik kijk niet uit naar Imelda’s afkeurende blik als ze dit leest.

Aangezien het vrijdag is, besluit ik dat sommige bieren in orde zijn zodra ik aan het einde van de dag ben, dus ik besteed Singapore $ 51,20 (inclusief Singapore $ 0,20 servicekosten en Singapore $ 3 tip aan de rijder van Deliveroo) en bestel vier bieren van Peperoni Pizza. Ik had geen eten nodig, maar ze hebben geweldige ambachtelijke bieren.

We eten weer thuis, maar zodra we Alex naar bed hebben, gaan we wat drinken in de Ierse pub! We zijn niet meer in Scruffy Murphy geweest sinds de quarantaineperiode in Singapore begon en het is geweldig om terug te zijn!

Ik heb een paar Kronenberg Blancs en we delen een goddelijke sandwich met spek (ik heb er al minstens zes maanden geen gehad). Imelda heeft een cola (zij is de aangewezen chauffeur) en om 22.00 uur krijgen we prompt onze rekening Singapore $ 51 zodat ze op tijd kunnen sluiten. Ons parkeertarief is ongeveer Singapore $ 1 wat niet slecht is voor 90 minuten. Thuis om in slaap te vallen met afleveringen van Miss Marple.

Totale uitgaven: Singapore $ 113,20 (£ 63,45)

We zijn vandaag allemaal later dan normaal wakker geworden. We besluiten om ontbijt te bestellen en Imelda wil de Burger King-pannenkoeken vandaag, dus we breken dat (Singapore $ 20,89 voor drie ontbijten en bezorging inbegrepen), maak je dan klaar om Alex naar de dokter te brengen voor haar jaarlijkse controle.

De dokter is ongeveer 20 minuten rijden en na een Singapore $ 80 consultkosten die wij kunnen declareren uit onze ziektekostenverzekering en Singapore $ 3,20 na twee en een half uur parkeren zijn we op weg naar huis.

Alex heeft door de arts bevestigd dat hij ergotherapie nodig heeft voor een aantal aandoeningen, dus dat begint duur te klinken! We kunnen dat uitstellen tot volgende week om op zoek te gaan naar een goede.

Ergotherapie voegt nu toe aan de ABA-therapie en logopedie die we al voor Alex betalen. Een kind opvoeden in Singapore is erg duur, vooral als ze speciale behoeften hebben en je een buitenlander bent. We hebben de ABA-therapierekening niet hoeven te betalen tijdens de week van dit blog, maar dat zet ons weer terug Singapore $ 9.800 (£ 5.490) elke maand. We hebben wat bespaard tijdens de stroomonderbreker omdat alle sessies op afstand waren.

Het is het dilemma van elke ouder wiens kind autisme vermoedt; hoop je dat het een fase is en ze zich laat zullen ontwikkelen of maak je een keuze en investeer je in vroege interventie? Gelukkig kozen we voor het laatste en het bleek de juiste beslissing te zijn. We hebben geluk dat we allebei werkzaam zijn in goede banen en salarissen. We kunnen het ons nu veroorloven, maar het heeft een enorme invloed op ons vermogen om te sparen voor pensionering. Gelukkig is dat als ze naar school gaat goedkoper. daar kijken we naar uit.

We lunchen thuis met restjes van de week. Ga dan wandelen in Hort Park, gevolgd door Paddy Hills voor koffie en dessert (Singapore $ 37,45).

‘S Avonds ontmoet ik mijn vriend David, die ik sinds januari niet meer heb gezien. Ik neem een ​​taxi om er te komen (Singapore $ 11,18) en we ontmoeten elkaar in Acid Bar op Orchard Road, na een lange tijd bier te hebben gedronken, pizza’s en friet te hebben gegeten en de wereld op orde te hebben gebracht, dringt David er sterk op aan de rekening te betalen, hij koos de plaats en was er toch eerder dan ik . En ik heb hem net een fatsoenlijke USB-C-reislader gegeven, maar de volgende keer zal ik de rekening betalen.

Terwijl ik niets heb doorgebracht tijdens de avond uit, stop ik op weg naar huis om 7-11 voor weekendtraktaties – een fles wijn, ijsjes, bier en koekjes, wat ongeveer Singapore $ 83. Alle aflaten voor het weekend. Covid-19 eist zijn tol en we zijn aan het overgeven! Ik krijg een taxi naar huis Singapore $ 9,60.

Totale uitgaven: Singapore $ 245,32 (£ 137,50)

Laatste dag van de blog! Het is een luie zondag en Imelda wil de pannenkoeken van Burger King weer, ze zijn echt heel goed en komen met ahornsiroop, dus we besteden Singapore $ 20,89 (inclusief de Singapore $ 4,99 bezorgkosten) en ontbijten thuis voor de tv, we kijken naar tekenfilms en spelen met Alex totdat het tijd is om te gaan lunchen en het huis uit te gaan. Omdat de weekdagen nu zo uitputtend zijn, is er in het weekend weinig energie.

Na een Singapore $ 31 lunch op # 87 Just Thai, we gingen naar Sentosa voor een wandeling langs het strand. Het was echter een superhete dag en Alex voelde het buitenleven niet, dus we zaten al gauw zittend en dronken wat in de airconditioning en brachten Singapore $ 6. Het inschrijfgeld voor Sentosa in een auto is nu gratis vanwege Covid-19, dus we hebben bespaard op de Singapore $ 5. Parkeren was rond Singapore $ 3 hoewel.

Lui voelen van de hete dag, het avondeten maken stond niet op de kaart en we kozen voor McDonalds. Singapore $ 30,20 zag ons drieën heel goed eten. Omdat McDonalds ook bezorgen is het supergemakkelijk en zitten we liever thuis dan in het restaurant (sociale afstand nemen immers).

Morgen begint het allemaal opnieuw …

Totale uitgaven: Singapore $ 91,09 (£ 51,06)

Totaal besteed deze week: Singapore $ 1.170,44 (£ 655,99)

Hoe denkt Matt over zijn week?

De week was een beetje een wrak qua dieet. Dat is waarschijnlijk het meest schokkende. Ik zit momenteel erg in een comfort-eetzone omdat mijn mentale gezondheid een hit krijgt door Covid-19 en alle veranderingen en aanvullende eisen.

De extra kosten voor ergotherapie voor Alex zijn een punt van zorg, maar we zullen een manier vinden. Als ouders willen we zoveel mogelijk doen voor onze kleintje om haar zoveel mogelijk de kans te geven om een ​​onafhankelijk leven te leiden.

Terwijl ik dit herlees, word ik me bewust van hoeveel we aan verschillende dingen besteden en ineenkrimpen als ik me voorstel dat vrienden en familie in het VK dit lezen. Maar dit is het leven in Singapore en alles is relatief.

.