Wereldwijd ‘duizelingwekkende banen-uitdaging’

De wereld staat voor een enorme uitdaging op het gebied van banen, met een kwart miljard mensen die dit jaar hun baan zullen verliezen, aldus de president van Microsoft.

Brad Smith zegt dat miljoenen nieuwe vaardigheden zullen moeten leren om een ​​baan te krijgen of zelfs om hun oude vast te houden, aangezien de digitalisering van economieën in een stroomversnelling komt.

Microsoft heeft onlangs een plan aangekondigd om dit jaar vaardigheden en training te bieden aan 25 miljoen mensen wereldwijd.

Het biedt training, vaardigheden, certificeringen en helpt bij het vinden van banen.

Het bedrijf doet dit met de hulp van LinkedIn, eigendom van Microsoft. De heer Smith gaf echter toe dat veel banen in veel landen buiten het bereik van digitale omscholing zouden liggen.

‘Het is waar dat de aard van werk over de hele wereld sterk varieert. Niet alle banen kunnen worden gedigitaliseerd, vooral niet in ontwikkelingslanden.

“We leven in een wereld van internetongelijkheid – als we er niets aan doen, gaan we alle andere ongelijkheden waar we ons allemaal zorgen over maken, verergeren. Dit is een taak die verder gaat dan een bedrijf of een regering, maar als we kunnen 25 miljoen mensen bereiken, we zullen het gevoel hebben dat we ons steentje bijdragen. “

Hoe gaan landen om met de recessie?
De strijd om de economische hit van Covid-19 te beheersen
Daling van de wereldwijde groei erger dan gevreesd – IMF

Microsoft zal $ 20 miljoen (£ 19,6 miljoen) aan dit programma uitgeven, wat velen als vrij klein zal beschouwen, aangezien dit een bedrijf is waarvan de waarde het afgelopen jaar met $ 500 miljard is gestegen.

Als grote Amerikaanse technologie er vóór Covid-19 krachtig uitzag, ziet het er nu dwingend uit. Slechts vijf bedrijven vormen 20% van de waarde van de S&P 500-index. Begrijpt hij waarom velen vinden dat big tech te krachtig is en moet worden ingehouden?

‘Technologie is een krachtig hulpmiddel, maar het kan ook een formidabel wapen in verkeerde handen zijn’, zegt hij. “Dit is dus een kritieke tijd voor technologie, het heeft meer verantwoordelijkheid dan ooit.”

“Ik denk dat mensen meer vragen hebben dan ooit en dat is geen slechte zaak. Om ervoor te zorgen dat technologie een goede kracht is, moeten overheden sneller handelen om technologiegerichte wetten te ontwikkelen. Terwijl technologiebedrijven enige zelfbeheersing moeten uitoefenen. “

‘Niets is op te lossen zonder ons’

Het verkrijgen van een wereldwijde overeenkomst over het reguleren en belasten van technologie is notoir moeilijk gebleken en veel landen zijn nerveus omdat de toenemende digitalisering van hun economieën het moeilijker maakt om de belastinginkomsten te genereren die ze zullen moeten betalen voor de biljoenen dollars aan schade die Covid-19 heeft gedaan.

Vooruitgang in technologie zal ook leiden tot een toename van automatisering en AI, wat de massale werkloosheid alleen maar kan versnellen. Welke verantwoordelijkheid is volgens de heer Smith dat technologiebedrijven moeten betalen voor de veranderingen in de werkgelegenheid die ze inluiden?

“Ik denk dat het goede nieuws is dat regeringen alle tools hebben die ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat technologiebedrijven responsief en verantwoordelijk blijven volgens de rechtsstaat”, zegt hij.

“In de eerste plaats is het de verantwoordelijkheid van bedrijven en landen om ervoor te zorgen dat mensen de vaardigheden hebben om ervoor te zorgen dat ze de vruchten plukken in plaats van te lijden onder de gevolgen van de ontketende veranderingen.

“Ik denk dat we allemaal moeten erkennen dat technologie niet alles kan oplossen, maar niets kan zonder ons worden opgelost”.

.