Waarom Hollywood meer dan ooit computerspellen nodig heeft

Kim Libreri, een bekroonde kunstenaar met visuele effecten in Noord-Californië, heeft aan films gewerkt, waaronder Artificial Intelligence en War of the Planet of the Apes.

Negen jaar lang werkt hij met een stuk technologie dat beter bekend is voor computerspellen, met name de hit Fortnite.

De Unreal Engine, eigendom van Epic Games, levert de bouwstenen en tools die een ontwikkelaar van computerspellen nodig heeft, maar wordt in toenemende mate een aantrekkelijke technologie voor tv- en filmproducenten.

De nieuwste versie van technologie, Unreal Engine 5, komt volgend jaar uit en Epic heeft de functies zwaar achter zich gelaten.

Het zou artiesten met visuele effecten zoals Mr Libreri in staat moeten stellen om afbeeldingen en afbeeldingen zonder poespas rechtstreeks in een scène te plaatsen.

“Bij traditioneel filmen zou een regisseur en cameraman een scène op de set kunnen schieten – en vervolgens de beelden en creatieve leiding overhandigen aan een team van virtual reality-artiesten en ontwerpers, die dat materiaal verbeteren met visuele effecten en computergegenereerde beelden in een aparte productiefase, zegt de heer Libreri, die nu chief technology officer is bij Epic Games.

Met Unreal Engine kan samenwerking tussen de regisseur, cameraman, productieontwerper en virtual reality-teams gelijktijdig plaatsvinden als interactief proces op de set.

“Unreal Engine 5 belooft het artistieke proces verder vrij te maken door het gemakkelijker te maken om virtuele werelden die zijn ontwikkeld voor speelfilm en televisie te nemen en deze in realtime in de game-engine te laten draaien”, zegt Libreri.

Anthony Hunt, is de chief executive van Cinesite, een multinationale digitale entertainmentgroep, wiens filmwerk met visuele effecten blockbusters omvat zoals Avengers: Endgame, Independence Day: Resurgence, Iron Man 3 en meer.

Meer zakelijke technologie

‘Afschuwelijke’ kantoren proberen arbeiders te verleiden
Het vinden van de ‘onzichtbare’ miljoenen die niet op kaarten staan
Hoeveel weet je baas van je?
Thuiswerken is veel meer dan e-mailen
Het creëren van een online cursus ‘veranderde mijn leven’

Zijn bedrijf gebruikte onlangs Unreal Engine voor een live stuntshow voor een themapark, met achtervolgingsscènes, straffende vuistgevechten en dodelijke sprongen.

“Het gebeurt allemaal recht voor je met live artiesten, interactieve rekwisieten en een immens LED-scherm – waardoor het onmogelijk is om te bepalen waar de live-actie eindigt en het scherm begint”, zegt de heer Hunt.

De filmindustrie heeft al lang technologie geleend van de computerspellenindustrie.

Productieprocessen voor games zoals het in kaart brengen van scènes in 3D door middel van fotografie, storyboards en animaties draaien op vergelijkbare systemen als die gebruikt om games te bouwen.

Maar de uitdagingen van het produceren van films en televisie onder lockdown-beperkingen zullen het gebruik van gametechnologie waarschijnlijk versnellen.

Game-engines zijn bijvoorbeeld bijzonder goed voor het genereren van grote publieksscènes.

“Een extra moet worden gevoed en gekleed en op een filmset worden ondergebracht. We kunnen nu enorme publieksscènes repliceren met computertechnologie en onze belangrijkste acteurs op de voorgrond hebben”, zegt Hunt.

Een mooi voorbeeld hiervan is een scene in Rocketman, de muzikale fantasie over de doorbraakjaren van Elton John.

Eén scène speelde zich af in Dodger Stadium, maar in werkelijkheid speelde acteur Taron Egerton de scène in Shepperton Studios. De menigte die werd gebruikt, was 3D-afbeeldingen die waren ontworpen om deel uit te maken van een grotere scène.

Computergegenereerde decors kunnen worden gecombineerd met LED-muren – gigantische schermen die bestaan ​​uit individuele displays.

“LED-muren worden steeds populairder in film- en televisieproductie omdat ze filmmakers in staat stellen visuele effecten in de camera vast te leggen en digitale objecten in een scène in realtime te manipuleren”, zegt Libreri.

“LED-panelen zoals we die bij Disney’s The Mandalorian (een sciencefiction-tv-serie en onderdeel van de Star Wars-familie) hebben gezien, zullen een enorm voordeel zijn voor de productie op de set zodra de beperkingen beginnen op te heffen, aangezien filmmakers het reizen kunnen verminderen door te creëren fotorealistische digitale achtergronden om elke locatie na te bootsen “, vervolgt hij.

“Wanneer de fysieke filmbeperkingen worden opgeheven, hebben regisseurs een duidelijk plan van wat en hoe ze hun film / tv-serie moeten opnemen, omdat ze dat al in de computer hebben gedaan”, zegt Hunt.

Wat betekent dit allemaal voor de acteurs, crew en ondersteunend personeel die in de industrie werken?

“Het is mogelijk dat de behoeften van productiepersoneel enigszins zullen veranderen. Sommige rollen kunnen veranderen door het voortdurende gebruik van CGI, misschien worden er andere rollen gecreëerd”, zegt Daniel Green, directeur van het Master of Entertainment Industry Management Program aan de Carnegie Mellon University.

Wanneer de productie weer normaal wordt, zal de industrie moeten worden verenigd en veranderingen moeten doorvoeren om ervoor te zorgen dat veiligheid voorop staat, zegt dr.Green.

Studio executives en producers zullen niet langer beslissingen nemen uitsluitend op basis van artistieke visie en productiekosten.

“Ze zullen nu in nauw overleg staan ​​met volksgezondheidsfunctionarissen om ervoor te zorgen dat bemanningen, acteurs en personeel een veilige werkomgeving kunnen hebben”, zegt hij.

Green wijst er ook op dat CGI realistische werelden creëert die leuk zijn, maar goede verhalen vertellen is nog steeds de sleutel.

“Het gebruik van CGI en virtuele productie zoals in de Lion King-remake kan een aanvulling zijn op wat er op het scherm te zien is, maar aan het eind van de dag wil het publiek nog steeds vermaakt worden door een verhaal dat hen boeit.”

Travis Cloyd, chief technology officer van CMG Worldwide, een bedrijf dat 1.700 beroemdheden, atleten, muzikanten, merken en historische figuren vertegenwoordigt, ziet een ander gebruik voor game-engines.

Een geweldige zakelijke kans ligt volgens de heer Cloyd in het “doen herleven” van historische figuren en beroemde mensen uit het verleden zoals James Dean of Rosa Parks via digitale tweelingen.

‘Deze beroemde mensen hebben een vooraf opgebouwd bewustzijn’, zegt hij. ‘Ze zullen altijd resoneren met het publiek en de uitbreiding van nieuwe platforms te midden van de pandemie zal nieuwe kansen bieden om ze in een overvloed aan media te gebruiken’, zegt Cloyd.

Technologie zoals de Unreal Engine wordt waarschijnlijk in dat proces gebruikt.

Films maken is natuurlijk een zaak, dus de hoop is dat nieuwe technologie tijd en geld zal besparen.

“Er zullen minder dingen moeten worden uitgewerkt op de set en in de postproductie, en er zal minder behoefte zijn aan reizen en dure locatieshoots”, zegt de heer Libreri.

“Zodra mensen deze nieuwe manier van werken ervaren”, vervolgt Libreri, “zullen ze merken dat het veel efficiënter en kosteneffectiever is”.

‘Het is veilig om te zeggen dat virtuele productie er is om te blijven’, zegt hij.

.