Geruststelling voor reizigers tijdens geannuleerde vakanties

Vakantiegangers die voor hun geannuleerde pakketreis een tegoedbon hebben gekregen in plaats van contant geld, krijgen de zekerheid dat hun geld veilig is.

De autoriteiten hebben verduidelijkt dat deze beloften voor terugbetaling gegarandeerd zijn, zelfs als de reisorganisatie die ze heeft verstrekt mislukt.

Ze onderscheiden zich van vakantiecheques die niet dezelfde bescherming genieten.

Iedereen wiens pakketreis is geannuleerd, heeft recht op een volledige terugbetaling in contanten.

Hoe restituties werken

Creditnota’s voor terugbetalingen (RCN’s) werden in het begin van de coronaviruscrisis door sommige vakantiebedrijven uitgegeven in plaats van terugbetalingen, omdat de bedrijven door de omvang van de claims onder druk stonden.

Ze kunnen worden gebruikt om nog een vakantie te boeken, of een restitutie wordt gegeven wanneer het biljet verloopt.

Kan ik een reisverzekering afsluiten en wat zijn mijn reisrechten?
Coronavirus: Pakketbedrijven hebben verteld dat ze hun terugbetalingen moeten aanscherpen

Iedereen wiens pakketreis wordt geannuleerd door de aanbieder heeft recht op restitutie van de hele vakantie, wettelijk, binnen 14 dagen.

Nadat sommige van deze RCN’s echter door klanten waren geaccepteerd, hebben het Department of Transport en de Civil Aviation Authority (CAA) nu bevestigd dat RCN’s worden beschermd onder het Atol-schema, dat door de overheid wordt gegarandeerd en beheerd door de CAA.

Dit betekent dat de terugbetaling wordt gehonoreerd en kan worden opgenomen uit een centrale pot, zelfs als de aanbieder failliet gaat.

“Dit is niet alleen goed nieuws voor iedereen die er even tussenuit wil voor een pauze in de zon, maar ook voor de luchtvaart- en reissector die zwaar is getroffen door de pandemie”, zei vervoerssecretaris Grant Shapps.

De aankondiging heeft betrekking op restitutie-creditnota’s die tussen 10 maart en 30 september zijn uitgegeven voor pakketreizen die zijn geannuleerd vanwege Covid-19.

‘Mijn restitutiepaniek’

Lynn en Martin Fox hadden hun huis verbannen om een ​​vakantie van hun leven naar Florida te betalen.

Het echtpaar betaalde in januari voor de vakantie, maar de 42-jarige mevrouw Fox verloor toen haar baan als cabinepersoneel bij Flybe toen de luchtvaartmaatschappij in maart instortte.

Weken later, toen de blokkering van het virus uitbrak, droogde het werk op voor haar man, een pijpfitter. Vervolgens werd de vakantie, gepland voor eind april, geannuleerd.

‘We dachten dat de terugbetaling geld op de bank zou zijn, maar toen ontstond er paniek’, zei mevrouw Fox.

Lees het hele verhaal

“De verhuizing zal met name touroperators helpen die niet in staat waren om klanten onmiddellijk te annuleren voor geannuleerde pakketreizen omdat ze moesten wachten op geld terug van luchtvaartmaatschappijen en andere leveranciers”, zei een woordvoerder van Abta, die de vakantiebedrijven vertegenwoordigt.

Rory Boland, van consumentenvereniging Welke ?, zeiden pakketreisbedrijven dit niet als excuus te gebruiken om creditnota’s aan hun klanten te “forceren” en om duidelijk te maken wanneer ze recht hebben op een terugbetaling in contanten.

“Vakantieleveranciers moeten hun klanten – en de wet – recht doen en alle uitstaande restituties voor geannuleerde vakanties teruggeven. Anders moet de toezichthouder bereid zijn krachtige maatregelen te nemen tegen degenen die de wet inzake restituties blijven negeren,” zei hij.

Sommige reisbureaus bieden vouchers aan in plaats van creditnota’s terug te betalen.

Hoewel deze vaak meer waard zijn dan de oorspronkelijke boeking, worden ze niet beschermd door Atol om klanten te stimuleren geen contant geld aan te vragen.

De verhuizing komt omdat reisbureau Kuoni zei dat de boekingen voor vertrek in december naar Barbados 30% hoger waren dan op hetzelfde punt vorig jaar, terwijl de vraag naar de Malediven met 20% is gestegen.

Het bedrijf zei dat mensen bereid waren om te besteden aan luxe kerstreizen omdat ze een verblijf in de zomer aan het plannen waren.

Wat zijn mijn rechten Als je een pakketreis hebt geannuleerd door de aanbieder, dan moet de hele vakantie binnen 14 dagen worden terugbetaald
Als uw vlucht wordt geannuleerd, heeft u binnen zeven dagen recht op volledige terugbetaling van de oorspronkelijke betaalmethode, hoewel veel luchtvaartmaatschappijen moeite hebben om die deadline te halen. U kunt vouchers of omboekingen accepteren of weigeren, maar een voucher is waarschijnlijk ongeldig als de luchtvaartmaatschappij later failliet gaat
Als u besluit om niet op een toekomstige vlucht te gaan, die nog niet is geannuleerd, heeft u geen recht op restitutie. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende regels over wat u kunt doen, maar velen zien af ​​van eventuele kosten voor het overstappen op een latere vlucht of in plaats daarvan het hebben van een voucher. Het is onwaarschijnlijk dat uw reisverzekering u dekt
.