De bank van Lloyds waarschuwt voor de economische vooruitzichten van het VK

Lloyds Banking Group heeft gewaarschuwd dat de lockdown een grotere economische schok krijgt dan verwacht.

De grootste retailbank van Groot-Brittannië heeft nog eens £ 2,4 miljard gereserveerd om met mensen en bedrijven in gebreke te blijven.

De voorziening was veel hoger dan de analisten hadden verwacht, en betekende dat Lloyds voor de eerste helft van het jaar een verlies voor belastingen van £ 602 miljoen had opgelopen, na een winst van £ 2,9 miljard in 2019.

Dat zorgde ervoor dat de aandelenkoers van de bank in vroege handel meer dan 8% kelderde.

Lloyds ‘heeft dit jaar nu £ 3,8 miljard gereserveerd voor slechte leningen en gaf donderdag toe dat dit voor het hele jaar zou kunnen oplopen tot £ 5,5 miljoen.

In reactie op het cijfer voor het eerste halfjaar zei Lloyds: “De hogere waardevermindering was voornamelijk het gevolg van toekomstige potentiële verliezen als gevolg van de herziene economische vooruitzichten voor de Britse economie als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.”

‘Hard slog’

Lloyds zei dat het meer dan £ 9 miljard aan bedrijven had uitgeleend via een aantal door de overheid gesteunde regelingen, waaronder de Bounce Back Loan en Coronavirus Business Interruption Loan-regelingen.

Het zei ook dat het meer dan 1,1 miljoen betalingsvakanties had verleend aan particuliere klanten en ongeveer 33.000 vakanties voor de terugbetaling van kapitaal aan kleine bedrijven en bedrijven “om de tijdelijke financiële druk te verlichten”.

Barclays: We willen onze mensen terug op kantoor
Zijn de Britse banken sterk genoeg voor coronavirus?

Richard Hunter, hoofd van markten bij interactieve investeerder, zei: “De huidige omgeving blijkt een zware slag voor Lloyds te zijn, en de moeilijkheden zullen helaas blijven bestaan,

“Sinds zijn laatste update schat Lloyds dat de economische vooruitzichten verder zijn verslechterd, deels vanwege de onmiddellijke impact van de pandemie in het tweede kwartaal, maar ook vanwege de waarschijnlijkheid van aanzienlijk hogere wanbetalingen op leningen in de komende maanden, aangezien verschillende regeringen steunregelingen verdwijnen. “

Flexibel werken

De bank zei ook dat ze graag zou willen dat haar thuispersoneel weer op kantoor komt.

Momenteel werken ongeveer 50.000 van de 65.000 Lloyds-medewerkers vanuit huis en zullen dit blijven doen tot ten minste september.

Maar topman Antonia Horta-Osario, die in juni volgend jaar met pensioen gaat, zei: “We willen graag dat mensen waar mogelijk terugkeren naar kantoor, op voorwaarde dat dit op een veilige manier gebeurt en ook volgens overheidsadvies. “

Hoewel hij zei dat sommige medewerkers de voorkeur hadden gegeven om in de toekomst thuis te werken en dat Lloyds de mogelijkheden voor flexibel werken zou onderzoeken.

.