‘Bruiloften elke dag van de week’ in 2021

Het huwelijksseizoen van 2020 is gedecimeerd door het coronavirus, waardoor de meeste paren gedwongen zijn uit te stellen.

Maar met de race voor 2021-data al fel bestreden, is het waarschijnlijk dat meer mensen compromissen moeten sluiten om ervoor te zorgen dat ze een datum in het dagboek krijgen. Immers, als je al een keer hebt geannuleerd, waarom nog langer wachten?

En met koppels die nog steeds hopen dat 2021 hun droomhuwelijk zal geven, is midweek misschien de weg voorwaarts.

Jon O’Brien en zijn verloofde Amy Wiltshire uit Burscough in Lancashire waren deze trend al voor, ze hadden een bruiloft op donderdag gepland voor augustus dit jaar, maar ze besloten uit te stellen toen het coronavirus uitbrak.

“Onze locatie was ervan overtuigd dat het goed zou zijn om door te gaan, maar we wilden het niet riskeren”, legt Jon uit. ‘We wilden niet dat mensen zich ongemakkelijk voelden of afstand moesten nemen.

“Hoewel we duidelijk zijn ontdaan van uitstel, hebben we geluk dat onze locatie en leveranciers allemaal gemakkelijk kunnen overschakelen naar de nieuwe datum.”

Die nieuwe donderdagdatum is in mei 2021. ‘Het was goedkoper om een ​​weekdag te boeken en die was beschikbaar’, zegt Jon. ‘Het betekende dat het gemakkelijk was om uit te stellen en te verzetten, zodat we de dag konden krijgen die we wilden.’

Bruiloft katers op het werk

Kelly Mortimer, bruiloftsexpert van meer dan 20 jaar, verwacht dat deze trend zich zal voortzetten en voorspelt een bumperjaar in 2021 dat de industrie een enorme boost zou kunnen geven.

“Het ritueel van twee mensen die samenkomen om hun liefde te vieren in het bijzijn van al hun vrienden en familie gaat al sinds het begin van de tijd”, zegt ze. ‘Coronavirus houdt grote feesten en vieringen niet tegen.

‘Als bedrijven de storm dit jaar kunnen doorstaan ​​en het hoofd boven water kunnen houden, wordt 2021 een epische gebeurtenis. Mensen zouden op elke dag van de week bruiloften kunnen verwachten – en de volgende dag met een kater naar kantoor gaan.’

Hoewel de overheidsrichtlijnen op dit moment bruiloften in Engeland beperken tot maximaal 30 personen, is Kelly er niet van overtuigd dat minder aantallen de norm zullen worden.

‘Zodra we kunnen feesten, laat iedereen los. Het aantal gastenlijsten zal daardoor waarschijnlijk toenemen.’

Geen zingend onderdeel van nieuwe huwelijksregels voor Engeland
‘We hebben onze bruiloft teruggebracht tot 200 mensen’
Wordt u deze zomer uitgenodigd voor een bruiloft?

Dave Bevan, oprichter van Alive Network, een boekingsbureau voor live-entertainment, hoopt ook dat er een hectisch 2021 voor de deur staat van de worstelende artiesten in zijn boeken.

‘Ik probeer de verzekering te geven dat er volgend jaar een golf zal zijn waarin mensen die hun plannen hebben uitgesteld, dagen van de week gaan boeken waar ze normaal niet voor zouden zijn gegaan’, zegt hij.

‘Er zullen waarschijnlijk tot het einde van het jaar regeringsbeperkingen gelden, maar ik heb er vertrouwen in dat dit volgend jaar achter de rug is.’

UK bestemming bruiloften

Emma Caddis is eigenaar van de exclusieve trouwlocatie Treseren in Newquay, Cornwall. “We hebben een enorme toename gezien in het aantal onderzoeken voor 2021 – en mensen zijn erg flexibel in het denken over bruiloften op weekdagen en in het weekend”, zegt ze. ‘Er is zeker een opleving geweest in de onderzoeken van de midweek.’

Op korte termijn zouden kleinere locaties zoals Treseren, die een licentie heeft voor ceremonies tot 22 personen, kunnen profiteren van de huidige beperkingen op het aantal.

“Een deel van onze aantrekkingskracht is de kans om de 30 mensen die het meest betekenen weg te nemen en op een elegante en intieme manier te trouwen. Het kan een bruiloft in de bestemming zijn, in het VK, voor mensen om terug te schalen en een meer persoonlijke ervaring te hebben met hun gasten ‘, zegt mevrouw Caddis.

‘We willen gewoon trouwen’

Niet alle stellen zijn echter bereid om tot volgend jaar te wachten om de knoop door te hakken.

Rich Gale en Bec Burrows uit Crosby, Merseyside hebben hun trouwdag al twee keer geannuleerd, maar hebben hun gastenlijst met 80% ingekort, zodat ze in augustus in hun tuin kunnen trouwen op een zaterdag.

‘Het ging altijd om het huwelijk’, zegt Rich. ‘Ik wil wanhopig dat Bec mevrouw Gale wordt en dan kunnen we erover nadenken een gezin te stichten.’

Nu het aantal beperkt is en er regels gelden voor handen wassen en afstand nemen, zegt Bec: “Het voelt alsof deze erg streng zijn, aangezien ik de hele dag kan winkelen, een maaltijd kan nuttigen in een restaurant en daarna een drankje kan drinken in een pub.

‘Het houdt ons niet tegen om te vieren en we zullen het meeste uit de dag halen terwijl we ons zoveel mogelijk aan de richtlijnen houden. We zullen zoveel mogelijk buiten zijn om de risico’s te verminderen.’

‘Onze oorspronkelijke gasten waren erg sympathiek’, zegt Rich. ‘We zullen ergens volgend jaar een groot feest houden waar iedereen bij kan zijn.’

Outdoor bruiloften?

Voor Emma Hla, oprichter van de zoekdirectory van Coco Wedding Venues, duiden de cijfers tijdens het coronavirus op een aantal veranderende gewoonten bij stellen met de wens om zich terug te trekken als een van de grootste veranderingen. ‘In 2020 is het zoekverkeer ongebruikelijk toegenomen’, zegt ze. “‘Simple’ is met 272% gestegen ten opzichte van 2019, terwijl het aantal zoekopdrachten naar schendingen ook met 73% is gestegen.”

Een andere trend die zeker na de lockdown zal groeien, is de wens naar openluchtvieringen. “Onze ‘Garden’-filter is met name met 2019 met 9.000% gestegen’, zegt mevrouw Hla.

‘We zitten nu in een zeer interessante fase. Locaties schreeuwen om duidelijkheid van de overheid en kijken heel goed naar buitenruimtes.

‘Ze zullen de wet moeten aanpassen, zodat koppels buiten kunnen trouwen.’

Zoals het er nu uitziet, moeten degenen die buitenshuis in Engeland willen trouwen, van tevoren het juridische deel van een registratiebureau doen om het officieel te maken, aangezien de huidige wet stelt dat huwelijken alleen kunnen worden gesloten in een permanente structuur onder een dak.

In 2019 is de Law Commission begonnen met een tweejarige herziening van de huwelijkswetgeving, met als onderdeel van hun taak het aanpakken van de bestaande bureaucratie rond buitenbruiloften.

Als de wet zou veranderen, zou het trouwseizoen van 2021 kunnen worden gekenmerkt door grote feesten, buiten op zwoele dinsdagavonden.

Dat is iets om enthousiast over te worden.

.